Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\robvanscheers.nl\www\includes\common.inc).

De Jazz Parade

AD:'Verplichte kost voor muziekfreaks.'

Muziekblad Revolver:'De auteur heeft met dit boek een monument opgericht voor een stad die als geen ander geboorte gaf aan het belangrijkste cultuurgoud van de VS: de jazz.'

New Orleans staat bekend als de bakermat van de jazz, maar ook als een stad met een literaire traditie. Het is een wonderlijk amalgaam van Franse, Spaanse, Caraïbische, Italiaanse, joodse, indiaanse, Afrikaanse én Angelsaksische invloeden, dat de rest van het Noord-Amerikaanse continent tot enige nederheid zou moeten stemmen. In de verhalen en reportages die Rob van Scheers in deze Jazz Parade vervlecht komen we vele bekenden tegen onder wie Louis Armstrong, Sidney Bechet, Little Richard, Mahalia Jackson, Bob Dylan, The Beatles, voodoo-koningin Marie Laveau, Truman Capote, Tennessee Williams, Cosimo Matassa, Fats Domino, Professor Longhair, Dr. John, Jelly Roll Morton, James Booker, Hank Williams, Allen Toussaint, Bo Dollis, Steve McQueen én de Zulu King.
Rob van Scheers heeft met zijn Parades een nieuw genre aan de non-fictieliteratuur toegevoegd. Na De Grote Parade en De kleine parade zet hij zijn zegetocht voort met De Jazz Parade, een verborgen geschiedenis van New Orleans en zijn muziek.

ISBN: 
9789029086356
Verschijningsjaar: 
28-06-2010
Uitgever: 
Meulenhof