Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\robvanscheers.nl\www\includes\common.inc).

De kleine Parade

De Volkskrant: 'Rob van Scheers is een meester in het beschrijven van onverwachte verbanden tussen personen en gebeurtenissen.'

Vermakelijk naslagwerk over de cultgeschiedenis van Utrecht Welke glansrol speelde de Utrechtenaar Anton Geesink in de Italiaanse speelfilm I Grandi condotierri in 1966? Wat voorspelde popster Prince tijdens zijn concert in Utrecht over Osama bin Laden? Wat zocht Vincent van Gogh in Utrecht? Hoe zien de pelgrimages eruit van Italiaanse fans naar San Marco (van Basten)? En wat deden Charlie Chaplin, Napoleon, Louis Armstrong, Dexter Gordon en Herman Brood in Utrecht? En wat dreef Gerrit Achterberg tot moord?
Na zijn spraakmakende De Grote Parade komt Rob van Scheers nu met De Kleine Parade. Opnieuw worden in een vloeiende stijl tal van onbekende feiten gepresenteerd, speciaal voor de lezer die weet dat tussen de rafelranden van het verleden plezier te vinden valt. Iedereen die voor Utrecht belangrijk was of voor wie Utrecht van belang was, maakt zijn opwachting in De Kleine Parade: Roland Varno, Ronald Giphart, Gerrit Rietveld, Dick Bruna, Wim Sonneveld, Herman van Veen, Jos Stelling, Rijk de Gooijer, J.C. Bloem, Sylvia Kristel en vele, vele anderen. Tweeduizend jaar cultgeschiedenis in circa tweehonderd pagina’s – niet eerder werd het even rijke als verborgen verleden van Utrecht zo verrassend gereconstrueerd.

ISBN: 
9789029078948
Verschijningsjaar: 
03-03-2008
Uitgever: 
Meulenhof