Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\robvanscheers.nl\www\includes\common.inc).

Drie akkoorden en de waarheid

DWDD / Matthijs van Nieuwkerk: 'Ik ben al twee dagen ondergedoken in dit boek. Fantastische verhalen. De man kan zó goed schrijven! Poe!'

NRC: 'De levensloop blijkt een aangename kapstok om van alles losjes aan op te hangen. Verrassend.**** (4 sterren)'

Volkskrant: 'Ga toch eens zitten en pak dat boek van Rob van Scheers, Drie akkoorden en de waarheid. Zorg dat je je platenkast bij de hand hebt, of YouTube of Spotify. Want hij heeft heel wat te vertellen, die gozer, over de muzikale reis die al dertig jaar duurt.'

 

Een goed popliedje is als een polaroid uit het volle leven: een vaak herkenbaar verslag van een ervaring, een uitdrukking van een stemming, een maatschappelijk statement soms. In Drie akkoorden en de waarheid probeert cultuurreporter Rob van Scheers de cyclus van het leven – van geboorte tot aan de dood & beyond – te vangen in popliedjes. Hij volgt de makers van die liedjes op de voet; van Chuck Berry, Johnny Cash en Bob Dylan via Frank Zappa, Rolling Stones en Talking Heads tot aan Rufus Wainwright, Stromae en alles daartussen.

De muziekverhalen van Rob van Scheers zijn een feest om te lezen. Ze kenmerken zich door een grote kennis van zaken, een rijkdom aan details en een brede blik, en zijn geschreven in een soepele, luchtige, humoristische en licht-ironische stijl. In Drie akkoorden en de waarheid probeert hij de cyclus van het leven tot aan de dood te vangen in popliedjes. Een avontuurlijke ontdekkingstocht voor iedere cultuurliefhebber!

Lees een fragment

Koop nu

ISBN: 
9789491567803
Verschijningsjaar: 
20-11-2014
Uitgever: 
De Kring