Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\robvanscheers.nl\www\includes\common.inc).

Utrechtse koppen

De serie Utrechtse koppen is een hommage aan de authentieke Utrechter. Utrecht is bij uitstek een studentenstad, en ook de multiculturele samenleving is niet aan ons voorbijgegaan. Door deze en ook andere demografische en sociologische ontwikkelingen - zoals de trek naar de randgemeenten - is het archetype dat we de authentieke Utrechter mogen noemen langzaamaan uit het Utrechtse straatbeeld aan het verdwijnen.
Schrijver / cultuurreporter Rob van Scheers kent het nog van vroeger, dat scherp gesneden Utrechtse profiel. Beetje met zo'n onderzoekende blik van: had je wat? - maar wel met een humoristische fonkeling in de ogen. Denk aan Rijk de Gooyer of aan Wesley Sneijder. En zijn eigen actuele glazenwasser Ron Weldam mag er ook zijn, als het om een Utrechtse kop gaat.
 
Rob van Scheers gaat als een antropoloog in eigen stad op zoek naar voorbeelden. En fotograaf Mike Roelofs legt de kandidaten in hun eigen omgeving vast op beeld. Uiteindelijk zal een strenge selectie leiden tot de reeks Utrechtse koppen. Niet per se vips, ook minder gekende Utrechters, zolang hun roots hier maar liggen. De serie van Roelofs & Van Scheers legt dit lokale erfgoed vast voor het nageslacht.
Verschijningsjaar: 
2013
Uitgever: 
Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht